TAVASTGATAN 29A

Heminredning för nybörjare

7/06/2005

Kartongliv och badrumsritning

Nyflyttad! Eller, jag flyttade för två veckor sedan men lägenheten ser fortfarande nyinflyttad ut med ett fyrtiotal stora flyttkartonger som huvudmöblemang. Har inte varit hemma många timmar sedan flytten – midsommar på Gotland och Roskildefestivalen kom emellan – och lever ännu i kaos.

Roligare är att jag har fått en spännande ritning på hur mitt nya badrum ska bli. Det blir ett toarum och ett duschrum.
Det som i dag är duschdelen av badrummet är nämligen en gammal garderob, där man har slagit ut väggen till toan och murat igen väggen in till vardagsrummet.
Nu ska en dörr till vardagsrummet slås ut igen, och en vägg åter sättas upp mellan toadelen och duschdelen. Man separerar alltså åter rummen.
I skiljeväggen ska en stor glasskiva finnas för att ge rymd mellan rummen, så att man kan se mellan dem. Ett platsbyggt badrumsskåp ska ha en stor spegeldörr som man kan fälla ut att täcka glasskivan. Då får man vips en toalettspegel och tar bort insynen från duschen till toan.
Troligtvis går renoveringen igång i september. Tror det blir jättefint!

Utöver de ständigt pågående köksbordsfunderingarna har jag tänkt en hel del på databordslösning. Det nuvarande Ikeabordet behöver bytas till ett smalare som får plats bredvid fönstret i sovrummet. Eftersom jag bara har 70 cm att spela med kanske det får bli ett hörnbord. Ikea har ett som heter Johan men jag tycker att det kanske är lite väl högt. Hade hellre velat ha ett sådant bord helt utan överskåp, tror jag. Det kan bli lite tungt med stora höga möbler och tungt vill jag inte ha det . Å andra sidan kanske det ser sammanhållet och snyggt ut med en inramande möbel till alla trista dataprylar? Och så finns det plats för skrivare.
Mio har ett enkelt och behändigt datorbord i lämplig storlek som heter Lancia, men frågan är om det inte är för fult. Kanske om det hade funnits i vitt. Borde nog gå och titta på det. Antingen är det diskret och bra, eller så är det bara fult. Tyvärr tillåter inte Mios sajt direktlänkning men om man går hit och sedan klickar på Lancia i vänsterspalten kan man se underverket.

Var finns det snygga datormöbler?